You are currently viewing Σεμινάριο χόκεϊ επί χόρτου στο σχολείο μας

Σεμινάριο χόκεϊ επί χόρτου στο σχολείο μας

Όλοι οι μαθητές του σχολείου είχαμε την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο χόκεϊ επί χόρτου, που διοργανώθηκε στο σχολείο μας (12/3/2024). Μαθητές και καθηγητές παρεβρεθήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, όπου μας περίμεναν δύο εκπαιδευτές του αθλήματος, οι οποίοι είχαν στήσει για εμάς τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για το χόκεϊ επί χόρτου.

Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου ήταν να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το μη διαδεδομένο στην Ελλάδα άθλημα, το χόκεϊ.

Στην αρχή οι εκπαιδευτές μας εξήγησαν τους κανόνες του παιχνιδιού και τις διαφορές του από το χόκεϊ επί πάγου. Επιπρόσθετα, μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για το άθλημα και ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση την μαθητών και των καθηγητών. Στη συνέχεια, μας άφησαν με τη σειρά να πάρουμε ο καθένας ένα μπαστούνι και μία μπάλα του χόκεϊ και να εξασκηθούμε στον τρόπο με τον οποίο την ελέγχουμε εντός γηπέδου.

Σε όλα τα παιδιά δόθηκε αυτή η μοναδική εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Καλό θα ήταν να την αξιοποιήσουμε σωστά και ποιος ξέρει …. μπορεί κάποιος μαθητής να ασχοληθεί σοβαρά με το άθλημα.

Σοφία Λιόκα Α2