You are currently viewing Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2024, η Περιβαλλοντική και Πολιτιστική Ομάδα Μαθητών του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική περιπέτεια επισκεπτόμενη το ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.

Υπό τη συντονιστική καθοδήγηση της Δρος Στέλλας Μουζακιώτου, και την υποστήριξη της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Άννας Χαρίση, η ομάδα μαθητών μας εξερεύνησε τα μοναδικά εκθέματα του μουσείου, με τον διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο που προσφέρει το πρόγραμμα “Μνημείο και Περιβάλλον: Καλλιτεχνική Αποτύπωση. Παιχνίδι με το Μύθο και την Ιστορία“. Η ξενάγηση έγινε μέσα από μια δημιουργική διάδραση με τα Μνημεία του λόφου της Ακρόπολης.

Η επίσκεψη αυτή αντανακλά τη σταθερή δέσμευσή μας στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των μαθητών μας μέσω πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι επίσης ένα επιπλέον παράδειγμα του πώς ο πολιτισμός, ο μύθος και η ιστορία μπορούν να ενώνονται για να δημιουργήσουν εμπειρίες μάθησης που ξεπερνούν τα όρια της συνηθισμένης τάξης.

Στη συνέχεια έγινε περίπατος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στάση για φαγητό. Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους τους συμμετέχοντες.