You are currently viewing Ομήρου Ιλιάδα στο Christmas Theater

Ομήρου Ιλιάδα στο Christmas Theater

Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, τα τμήματα της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου επισκεφθήκαμε το Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου στο οποίο στεγάζεται το Christmas Theater, το οποίο είναι διάσημο για τις φανταστικές παραστάσεις του.
Στο Christmas Theater, οι μαθητές παρακολουθήσαμε το έργο ‘Ομήρου Ιλιάδα’ της Κάρμεν Ρουγγέρη, σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Κουλουμπή, ένα έργο εμπνευσμένο από το έπος του Ομήρου. Το έπος της Ιλιάδας διδάσκεται στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, έχει συνολικά περίπου 15.000 στίχους και αναφέρεται στον πόλεμο της Τροίας, ο οποίος  διήρκεσε 10 χρόνια, αλλά και στον θυμό του Αχιλλέα.


Η παράσταση είχε εντυπωσιακά σκηνικά, καλοραμμένα κοστούμια και πολλά ειδικά εφέ. Τα παιδιά αρχικά γνώρισαν τους πρωταγωνιστές του έργου, έμαθαν όσα οδήγησαν στην έναρξη του Τρωικού πολέμου, τη διαμάχη του Αχιλλέα με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του Αχιλλέα από τη μάχη. Η παράσταση εξιστορεί
τα γεγονόντα μέχρι την καταστροφή της Τροίας, δείχνοντας τη σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες, τον θάνατο του Πάτροκλου, την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα, το θάνατο του Αχιλλέα και τέλος την έλευση του Δούρειου Ίππου στην Τροία. Όταν τελείωσε η παράσταση, οι μαθητές ρωτήθηκαν τι έργο θα ήθελαν να
δούνε στο μέλλον.
Η παράσταση ήταν πολύ διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα και η επίσκεψη ήταν ευχάριστη κι εποικοδομητική, αφού μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε ό,τι έχουμε διδαχθεί στην Ιλιάδα.

Μουκάι Μελίνα Β1