You are currently viewing Επίσκεψη στο εργοστάσιο της SKAG

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της SKAG

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 τα τμήματα Β1 και Β2 του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον χώρο όπου η SKAG σχεδιάζει, παράγει, διαφημίζει αλλά και πουλάει τα προϊόντα της.

Η SKAG δραστηριοποιείται 67 χρόνια στην ελληνική αγορά και είναι 100% ελληνική εταιρεία. Σκοπός της είναι να παρέχει στους μαθητές αισθητικά και προσωποποιημένα σχέδια σε τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής και φακέλους, έτσι ώστε να κάνει την μάθηση πιο ευχάριστη και διασκεδαστική για όλους.

Μόλις φτάσαμε στο εργοστάσιο, οδηγηθήκαμε σε ένα είδος γραφείου, για να παρακολουθήσουμε μια
παρουσίαση. Εκεί μας μίλησαν άνθρωποι από το προσωπικό, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την διαδικασία παραγωγής των χαρτικών ειδών, τους διαφορετικούς τομείς της επιχείρησης, την ιστορία της αλλά και τους σκοπούς και τις φιλοδοξίες της. Μάλιστα, όλοι οι μαθητές κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία επιλογής νέων σχεδίων για τετράδια, γι’ αυτό μας παρουσιάστηκαν 40 διαφορετικά σχέδια, τα οποία βαθμολογούσαμε σε μια σελίδα χαρτί. Τα αποτελέσματα, μαζί με αυτά άλλων σχολείων, θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία των νέων σχεδίων της εταιρείας στο μέλλον.

Ακολούθως, οδηγηθήκαμε στους χώρους όπου βρίσκονταν τα μηχανήματα παραγωγής και είδαμε από κοντά την διαδικασία κατά την οποία μεγάλα κομμάτια χαρτιού, μετατρέπονταν σε πολύχρωμα τετράδια. Σε κάθε μηχάνημα μας εξηγούσαν ακριβώς το πώς λειτουργούσε και τον ρόλο του ανθρώπου σε αυτό. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι τα τετράδια παράγονταν χωρίς να χρειαστεί να τα ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι μέχρι την αποθήκευσή τους. Τα μηχανήματα είναι, δηλαδή, πολύ εξελιγμένα και αποδοτικά, παράγουν πάνω από 60 τετράδια ανά λεπτό, συσκευασμένα και έτοιμα για αποθήκευση.

Φεύγοντας, κάθε μαθητής πήρε μαζί του ένα τετράδιο και είχε την ευκαιρία να αγοράσει και άλλα από μια αποθήκη με παλιά σχέδια, σε χαμηλότερες τιμές. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική επίσκεψη, καθώς αποκτήσαμε χρήσιμες γνώσεις, που θα μας βοηθήσουν με το μάθημα της τεχνολογίας στο σχολείο, αλλά εξίσου πολύ ευχάριστη. Μετά από την επίσκεψη πήγαμε για φαγητό σε ένα ταχυφαγείο εκεί κοντά πριν επιστρέψουμε στο σχολείο.
Αυτή η εκδρομή ήταν σίγουρα από τις πιο ευχάριστες και ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε το 2024 μετά τις διακοπές!

Ζορμπά Κέλλυ Β1