You are currently viewing Εκδήλωση μνήμης για τη 17η Νοέμβρη 1973

Εκδήλωση μνήμης για τη 17η Νοέμβρη 1973

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 το σχολείο μας γιόρτασε την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνοντας μια εκδήλωση μνήμης.

Μέσα από ποιήματα, θεατρικά και τραγούδια προσπαθήσαμε να θυμηθούμε γεγονότα, να δώσουμε έμφαση στον αγώνα των συνανθρώπων μας και στην αντίσταση των φοιτητών μας απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς.

Ανάμεσα στους θεατές, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ήταν και ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης κ. Μίλτος Πασχαλίδης ο οποίος  αυθόρμητα συνόδεψε την Ευγενία μας και την Άννη μας στο τραγούδι Κάποτε θα ‘ρθουν  του Παύλου Σιδηρόπουλου και μας συγκίνησαν πραγματικά. Μετά από το θερμό μας χειροκρότημα, ερμήνευσε με την κιθάρα του δυο ακόμη τραγούδια, Το γελαστό παιδί  και Μικρόκοσμος, κάνοντας την μέρα αυτή τόσο ξεχωριστή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες της εκδήλωσης, κα Μπαντέ, κα Μαντζιώρου και κα Πριτσούλη, για την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τις μέρες των προβών, καθώς και για την ενθάρρυνσή τους, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος ας μην ξεχνάμε και το ιδιαίτερο μήνυμα της γιορτής: Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα….

                                                               Σταματίου Γεωργία  Β3