You are currently viewing Συγκομιδή ελιών στο πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών

Συγκομιδή ελιών στο πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Νέο Μαρούσι και με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στη συγκομιδή των ελιών από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών στο Μαρούσι.

Οι μαθητές μας είδαν από κοντά το μάζεμα της ελιάς, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο συγκομιδής και διεύρυναν τις γνώσεις τους σχετικά με το δέντρο της ελιάς. Αρχικά ενημερώθηκαν για την ελιά και το ρόλο της στη ζωή των Ελλήνων, ενώ στη συνέχεια, με μεγάλη προθυμία, μάζεψαν τις ελιές από τρία μεγάλα δένδρα του πάρκου μαθαίνοντας έτσι όλη τη διαδικασία συγκομιδής της ελιάς. Η σοδειά του λαδιού θα δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να διανεμηθεί σε οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι μαθητές χαρακτήρισαν την εμπειρία τους ως μοναδική, χρήσιμη, δημιουργική, ευχάριστη, ικανοποιητική, αξέχαστη! Ήταν μία δράση που είχε εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς το λάδι που θα παραχθεί θα καλύψει ανάγκες ευάλωτων συμπολιτών μας.