You are currently viewing Βιωματικές Δραστηριότητες στη Φύση

Βιωματικές Δραστηριότητες στη Φύση

Την 1η Νοεμβρίου 2023 και οι τρεις τάξεις του σχολείου μας είχαν την χαρά να επισκεφθούν το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, σε μια εκδρομή που συνδύαζε επαφή με τη φύση, παιχνίδι και συνεργασία.

Μας υποδέχθηκε, κατά την άφιξή μας, η ομάδα ΑΡΜΟΝΙΑ-ΖΕΝ που ήταν υπεύθυνη για τις δραστηριότητες, οι οποίες ήταν αρκετές για να μας κρατήσουν απασχολημένους καθ΄όλη τη  διάρκεια της επίσκεψής μας.

Βέβαια, στον χώρο του άλσους υπάρχουν και διάφορα πάρκα με όργανα γυμναστικής και παιδικές χαρές, καφετέριες και παγκάκια για όσους έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Οι δραστηριότητες με τις οποίες ασχοληθήκαμε συμπεριλάμβαναν:

Αγώνες συνεργασίας, στους οποίους φτιάξαμε ομάδες και συμμετείχαμε σε ένα παιχνίδι όπου πατούσαμε πάνω σε δυο πλάκες ξύλο και προσπαθούσαμε να συγχρονιστούμε, με στόχο να περπατήσουμε, μετακινώντας αυτές προς τα εμπρός, αλλά και να τερματίσουμε πριν από την αντίπαλη ομάδα.

Προσανατολισμός, όπου μας δόθηκε μια πυξίδα με λεπτομέρεια μοιρών και οδηγίες, προκειμένου να φτάσουμε σε διάφορα σημεία και να τερματίσουμε πιο γρήγορα από τις άλλες ομάδες (σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ότι κάθε ομάδα είχε διαφορετικές οδηγίες και ξεκινούσε με διαφορά χρόνου, ώστε να αποφευχθεί η αναστάτωση). Αυτή η δραστηριότητα, μάλιστα, έδινε στη νικήτρια ομάδα το δικαίωμα να παρακολουθήσει, εντελώς δωρεάν, μαθήματα σκι σε συγκεκριμένες περιοχές, όποτε το επιθυμήσουν.

Αγώνες survivor, όπου μας έδωσαν την ευκαιρία να συναγωνιστούμε με τους συμμαθητές μας και να τελειώσουμε μια σειρά με προκλήσεις, για να τερματίσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του άλσους είναι τόσο μεγάλος, που πολλοί μαθητές δεν κατάφεραν να τον εξερευνήσουν πλήρως, πράγμα που αφήνει περιθώρια για μια ενδεχόμενη δεύτερη επίσκεψη.

Επίσης, είναι κοντά στο σχολείο μας, γεγονός που συμβάλλει στην αξιοποίηση όλου του χρόνου που διαθέτουμε για την εκδρομή.

Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας!!

Ζορμπά Κέλλυ Β1