You are currently viewing Τιμώντας την Εθνική μας Επέτειο

Τιμώντας την Εθνική μας Επέτειο

Παρασκευή 27η Οκτωβρίου 2023

83 χρόνια μετά η Ελλάδα τιμά τους προγόνους της. Τη μέρα αυτή γιορτάζουμε, όχι μόνο μια μεγαλειώδη ελληνική ιστορική στιγμή, αλλά γεγονότα με παγκόσμια ακτινοβολία και πανανθρώπινη απήχηση. Η θυσία του λαού μας  διατράνωσε το μήνυμα ότι ελεύθερος δεν μπορεί να είναι παρά μόνο όποιος σε κάθε στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αγωνίζεται, δε συνθηκολογεί με τη σκλαβιά, κατανοεί ότι πρέπει να πει το μεγάλο «ΟΧΙ».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του πρακτικού και τον ορισμό των σημαιοφόρων – Δαμιανό Βασιλειάδη και Δέσποινα Γούναρη (Γ’ Τάξη) –  και των παραστατών – Στέφανο Γκέρκη  (Γ’ Τάξη), Κατερίνα Λαρίου (Β’ Τάξη), Κέλυ Ζορμπά (Β’ Τάξη) και Βασιλική Αρματά (Α’ Τάξη) – ενώ ακολούθησε η παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια κ. Χαρίση.

Το κύριο μέρος της γιορτής περιλάμβανε ανάγνωση των βασικών γεγονότων από τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, προβολή οπτικοακουστικού υλικού της εποχής, επίκαιρα τραγούδια από τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου. Τέλος, έγινε παρουσίαση με θέμα την τέχνη ενάντια στον φασισμό από την καθηγήτρια κ. Μουζακιώτου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βραβείων και αριστείων προόδου στους μαθητές για την επίδοσή τους κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και στις εκπαιδευτικούς κ. Ανέστου υπεύθυνη της γιορτής και κ. Πριτσούλη υπεύθυνη της χορωδίας, οι οποίοι μας υπενθύμισαν ότι οι επέτειοι αποτελούν ιστορικό σταθμό ανάμεσα στο παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον, καθώς, όχι μόνο μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε για τις ένδοξες στιγμές της εθνικής μας ιστορίας, αλλά μας ωθούν να νοηματοδοτήσουμε το σήμερα και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο!

Σάββατο 28η Οκτωβρίου 2023
Εντυπωσιακή η παρουσία των μαθητών/τριών μας στην παρέλαση με την καθοδήγηση της γυμνάστριας του σχολείου μας κ. Μπούμπα! (στιγμιότυπα από την παρέλαση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι μας στο youtube)

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!