You are currently viewing Ενημέρωση από CSI: Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση από CSI: Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου (7-2-23), την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2023 όλοι οι μαθητές είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με μια προσιτή στους εφήβους ψυχολόγο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Καθώς οι έφηβοι έχουμε γίνει κολλητοί φίλοι με τα κινητά μας τηλέφωνα, πρέπει, τουλάχιστον, να γνωρίζουμε κάποιους κανόνες για να τα χρησιμοποιούμε με ασφάλεια. Τέτοιοι κανόνες είναι η προσοχή στο catfishing (επικοινωνία με ανθρώπους που δηλώνουν ψεύτικη ηλικία με σκοπό την αποπλάνηση) και η αποφυγή ραντεβού στα τυφλά, που συχνά καταλήγουν σε οδυνηρές καταστάσεις. Έμφαση δόθηκε στο cyberbullying (εκφοβισμός μέσω διαδικτύου) και στις δυσάρεστες συνέπειες, αλλά και στις διαφημίσεις-ιούς που εμφανίζονται εντελώς τυχαία στην οθόνη μας. Ο τελευταίος και πιο σημαντικός κανόνας ήταν το μέτρο στη χρήση των κινητών, καθώς ο εθισμός σε αυτά δυσκολεύει να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας.

Με λίγα λόγια, έγινε μια ενδιαφέρουσα και, ταυτόχρονα, διασκεδαστική συζήτηση, που μας έβαλε σε σκέψεις και μας κινητοποίησε για να γίνουμε υπεύθυνοι.

                                                            Χατζηγρηγορίου Σταυρούλα  Γ3