You are currently viewing Eκπαιδευτική διαδραστική παράσταση Stand Up Chemistry

Eκπαιδευτική διαδραστική παράσταση Stand Up Chemistry

Στις 28 Νοεμβρίου 2022 επισκέφτηκε το σχολείο μας η ομάδα ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ και μας έκαναν ένα υπέροχο μάθημα, το οποίο δεν έμοιαζε με αυτά που έχουμε παρακολουθήσει. Δεν ήταν τυχαίος ο τίτλος:

STAND UP CHEMISTRY

Ο παρουσιαστής μας έδειξε διάφορα ενδιαφέροντα πειράματα στα οποία όλα τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά. Φυσικά, επειδή το πρόγραμμα είναι stand up, δηλαδή κωμικό και αυθόρμητο, δεν έλειψαν τα αστεία, τα οποία μας κρατούσαν προσηλωμένους σε όσα μας έδειχναν, αλλά ούτε και οι ερωτήσεις, στις οποίες απαντούσαμε είτε ατομικά, είτε όλοι μαζί.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν πώς ένας άνθρωπος που ήταν χημικός και είχε ένα σίγουρο μέλλον, είχε αποφασίσει να ακολουθήσει το όνειρό του και να συνδυάσει την ηθοποιία με την επιστήμη με τόσο όμορφο και προσιτό τρόπο, που κάθε στιγμή γινόταν αισθητό το πόσο αγαπούσε αυτό που έκανε και το μετέδιδε και σε εμάς τα παιδιά.

Ήταν πολύ οργανωμένοι, καθώς, μόλις τελείωσε το μάθημα, μας μοίρασαν από μια αφίσα και ένα φύλλο αξιολόγησης με κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πώς μας φάνηκε το μάθημα και αν το βρήκαμε χρήσιμο.

Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.


Ζορμπά Κέλλυ Α1